Vital50+ Zsírsavak

Telített és telítetlen zsírsavakat különböztetünk meg - jó és rossz zsírokat. Valóban léteznek jó és rossz zsírok?

A telített zsírsavak szilárd zsírok, az állati eredetű élelmiszerekben fordulnak elő - ilyen például a vaj. A szervezet is képes telített zsírsavakat előállítani, így a telített zsírsavak nagy mennyiségű felvétele nem szükséges. Különösen az idősebb embereknek kell odafigyelni ezen zsírsavak fogyasztására, mert növeli az LDL koleszterin értékét és az összkoleszterinszintet.

Szűrés és rendezés

Ár Highlights Márka Adagolási forma Allergén - Mentes Terméktulajdonságok Egyéb vitálanyagok
Szűrés

Zsírsavak: 37 termékek

A telítetlen zsírsavakon belül megkülönböztetjük az egyszeresen telítetlen és a többszörösen telítetlen zsírsavakat. Az egyszeresen telítetlen zsírsavakat a szervezet is elő tudja állítani. Növényi olajok tartalmaznak egyszeresen telítetlen zsírsavakat , amelyek növelik a HDL-, és csökkentik az LDL-koleszterin értékét.

A többszörösen telítetlen zsírsavakat esszenciális zsírsavaknak is nevezik, előállításukra a szervezet nem képes, így a táplálkozás útján kell a szervezetbe juttatni. Ezen zsírsavak csökkentik az LDL -koleszterin értékét és az összkoleszterinszintet, illetve szükségesek a sejtek struktúrájának és a szállítási egységek felépítésében, szabályozzák a zsíranyagcserét, és fontosak a jelanyagok fennállásához. A többszörösen telítetlen zsírsavakat omega-3 és omega-6 zsírsavakra osztjuk fel.