Govinda Teff pehely Bio, 300 g
Törpe köles pehely formában
2.600 Ft
(8.667 Ft / kg, 18% ÁFÁ-val - Szállítási díjak)
Tulajdonságok és előnyök
- Müzlibe tökéletes
- Diós aroma
- Enyhén édes íz
- Bio-minősített
- Gluténmentes
Cikkszám: XAY-GOV-127, Tartalom: 300 g, EAN: 4038507002483
Leírás
Törpe gabona
- Igénytelen természete által a teff ott is terem, ahol a legtöbb más gabonafajta már nem. Nagyon száraz és nagyon nedves talajon egyaránt megél. A teff a pázsitfűfélék családjába tartozó gabona. A világ legkisebb gabonáját Észak-Afrikában termesztik már több, mint 5000 éve.
- Mivel ennek a gabonanövénynek a szeme nagyon kicsi, az egész magot lisztté őrlik.
- A teff diós aromájú és enyhén édes ízű.
Bármilyen gabonatermék elkészítéséhez alkalmas, például kenyér, zsemle, tészta, pizzatészta, sütemények, kekszek, szószok sürítésére és még sok minden máshoz is. A teff liszt jó sütési tulajdonságokkal rendelkezik, gazdag, ízletes és mindenekelőtt gluténmentes terméket biztosít, amelyek nyers állapotban rugalmas és nem ragadós karaktert alkotnak. A Teff így megfelel a modern, nyugati fogyasztók elvárásainak is, és nem csak a cöliákiában szenvedők számára kiváló, hanem az egész családnak is ízlik.
Az ízletes alternatíva kiváló kenyerekhez, palacsintákhoz és süteményekhez, valójában minden olyan recepthez kiváló, ahol zabpelyhet használnak. Több ásványi anyagot tartalmaz, mint bármely más gabona. Gluténmentes és magas ballasztanyag tartalommal bír.
Javasolt felhasználás :
Müzlihez, pogácsákhoz, szószok sűrítésére.
Recept javaslat:
Teff Pogácsa
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes hagyma
- 20 g keményítetlen margarin
- 100 g teff pehely
- 1-2 tojás (vagy 150 ml víz)
- fűszerszóró élesztő kivonattal
- 70 g durvára vágott mandula
- 4 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- Keményítetlen kókuszzsír sütéshez
Elkészítés:
A sárgarépát és a hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és a forró margarinon megdinszteljük. Teffel, tojással (vagy vízzel), élesztős fűszerrel és kb. 50 g előzőleg pirított mandulával összegyúrjuk. Kis, lapos pogácsákat formázunk belőle, zsemlemorzsába és a maradék mandulába forgatjuk, majd forró kókuszolajon kisütjük.
Márka: | Govinda |
---|---|
Adagolási forma: | Pehely, Granulátum |
Táplálkozási típusok: | Gluténmentes, Rostban gazdag |
Allergén - Mentes: | Gluténmentes |
Terméktípus: | Ájurvédikus termék, Élelmiszer |
Terméktulajdonságok: | Bio-minősített, Fair Trade |
Ayurveda terméktípusok: | Élelmiszer, Gabona |
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Tápérték
Tápérték | / 100 g |
---|---|
energia tartalom / energia | 1398 / 334 kj / kcal |
zsír | 2 g |
ebből telített zsírsavak | 0,7 g |
szénhidrát | 65 g |
ebből cukor | 3,4 g |
ballasztanyag | 7,9 g |
fehérje | 12 g |
só | <0,1 g |
Összetevők
- 100 % teff [1]
- ellenőrzött biológiai gazdálkodásból