Leírás
A klasszikus vaníliás kifli egy karácsonyi ünnepről sem hiányozhat! A sütőkeverék segítségével most egyszerűen és könnyedén elkésztheti ezt a karácsonyi édességet. A természetes összetevőknek és a gyors elkészítésnek köszönhetően kicsik és nagyok számára egyaránt egy örömteli sütési élményt biztosít. A valódi bourbon vaníliával ízesített kiflik ellenállhatatlan, finom illattal rendelkeznek. Tökéletes az egész család számára.
Friss alapanyagok: 220 g vaj vagy 220 g vegán vaj.
Tipp: A vaníliás kifli egy légmentesen lezárt dobozban, hűvös és száraz helyen tárolva, akár 8 héten keresztül fogyasztható.
Elkészítés:
- Bontsa fel a tasakot, tegye félre a vaníliás porcukrot (tasak).
- Helyezze a sütőkeveréket egy nagy tálba.
- Tegyen egy tálba 220 g hideg vajat (darabokra vágva), majd adja hozzá a sütőkeveréket. Gyúrja össze kézzel, vagy egy konyhai robotgép segítségével.
- Tekerje a tésztát frissentartó fóliába, és helyezze a hűtőbe kb. 60 percre (vagy egy éjszakára).
- Melegítse elő a sütőt 180° C-ra (alsó-felső sütés). Bélelje ki a tepsit sütőpapírral.
- Szórja meg a munkafelületet liszttel, majd nyújtsa ki a tésztát 3 cm vastagra, majd vágja kb. 1 cm széles (dió nagyságú) darabokra. Formázzon belőle kifliket, majd helyezze a sütőpapírral bélelt tepsire.
- Süsse meg a kifliket a középső rácson, a keksz méretétől függően kb. 10-15 percig, míg világosbarna nem lesz.
- Tegye a tasak tartalmát (vaníliás porcukor) egy szitába, és hintse meg a még meleg kifliket.
Receptötlet: Vaníliás golyó
- Vegye ki a tésztát a hűtőszekrényből, és formázzon belőle kicsi golyókat (kb. 2,5 cm Ø).
- Helyezze a vaníliás golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben (180 ° C alsó-felső sütés) kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
- Tegye a tasak tartalmát (vaníliás porcukor) egy szitába, és hintse meg a még meleg golyókat.
Márka: | Bake Affair |
---|
Az étrend-kiegészítők alkalmazása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozást. Gyermekek elől gondosan zárja el.
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!