Leírás
A klasszikus parasztkenyér nem hiányozhat egyetlen tízóraiól és uzsonnáról sem. A sütőkeverék gyorsan és egyszerűen elkészíthető, valamint a legfinomabb tönköly kovászt tartalmazza.
Friss alapanyagok:
- 215 ml víz
Tippek:
- A kenyeret még ropogósabbá teheti, ha a sütőpapírt megnedvesíti vízzel.
- Ahogy a kenyér alja barna lesz, készen is van.
Elkészítés (1/2 kg parasztkenyér):
- Bontsa fel a tasakot, tegye a sütőkeveréket egy tálba, majd adjon hozzá 215 ml langyos vizet, és kézzel, vagy egy konyhai robotgép, Thermomix segítségével gyúrja össze kb. 3 perc alatt.
- Fedje le, és hagyja a tésztát a tálban, szobahőmérsékleten (kb. 24 ° C) kb. 45 - 60 percig pihenni.
- Lisztezze be a munkafelületet (és ha rendelkezésre áll, akkor a kelesztő kosarat).
- Helyezze a tésztát a belisztezett munkafelületre, majd egy tésztakártya segítségével hajtsa be szélétől a közepe felé. Formázza kerekre, és tegye a kelesztő kosárba a végével lefelé, vagy egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Kicsit lisztezze be a tésztát, majd fedje le, és hagyja kelni kb. 60 percig, egy meleg helyen (kb. 24 ° C).
- Melegítse elő a sütőt 230 ° C-ra (alsó-felső sütés) 40 perccel a pihentetési idő vége előtt.
- Tegye a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy egy sütőkőre.
- Egy éles kés segítségével vágjon bele a tészta tetejébe. Fontos: a bevágásoknak elég mélyeknek kell lenniük ahhoz, hogy a gőz könnyen távozhasson. Ennél a résznél szabadon engedheti a kreativitását, mintákat hozva létre!
- Süsse 15 percig 230 ° C-on, majd csökkentse a hőfokot 190 ° C-ra, és süsse további 30 percig.
- Vegye le a tepsiről, hagyja teljesen kihűlni egy rácson, és tálalja.
Márka: | Bake Affair |
---|
Az étrend-kiegészítők alkalmazása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozást. Gyermekek elől gondosan zárja el.
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!